Tudnivalók

 • Ha a hamvasztás még nem történt meg

  Cégünk, az I.N.R.I. Temetkezés teljes körűen elvégzi a halottszállítással és hamvasztással kapcsolatos adminisztrációs és gyakorlati teendőket, illetve a hamvak szórásos temetéshez történő előkészítését.

  Ha a hamvasztással nem cégünket bízza meg, akkor a hamvasztás megrendelésekor mindenképp jelezze, hogy szórásos temetést fog szervezni. Szórásos temetés esetén díszurna vásárlására nincs szükség, mivel a hamvasztóüzemben a hamvak már egy zárt, műanyag urnába kerülnek.

 • Ha a hamvasztás már megtörtént

  Ha a hamvasztás már korábban megtörtént, a szórásos temetés megrendelésekor Önnek csak át kell adnia az urnát ügyintézőnknek, mi a hamvakat a temetőbe szállítjuk, a szórásos temetéshez előkészítjük.

 • A szórásos temetés megrendelése

  A szórásos temetés az I.N.R.I. Temetkezés velencei és gárdonyi irodáiban rendelhető meg.

 • Búcsúztató beszéd

  A szóróparcellában felekezeti hovatartozástól függetlenül egyházi és világi szertartás egyaránt szervezhető, esetenként előfordul, hogy egy családtag vagy közeli ismerős búcsúztatja az elhunytat.

  Katolikus szertartás:

  Római Katolikus Egyházközség Plébánia Hivatal
  2481 Velence, Fő u. 70. (térkép)
  tel.: 06-22-472-149

  Református szertartás:

  Református Egyházközség Parókiája
  2481 Velence, Templom köz 1. (térkép)
  tel.: 06-22-472-372

  Baptista szertartás:

  Hajnalpír Baptista Gyülekezet
  2481 Velence, Szabolcsi út 3. (térkép)
  honlap: https://www.baptista.hu/velence/

  Világi szertartás:

  Murányi Ottó
  tel.: 06-30-420-2797
 • A temetés időpontja

  A szórókút évszaktól függetlenül, egész évben igénybe vehető. A temetés időpontját a temetési beszédmondóval és cégünkkel is egyeztetni kell.

 • Sírhely

  Nincs szükség sírhelymegváltásra, sem későbbi újraváltásra, a sírhely örök érvényű. Egy egyszeri temetőfenntartási hozzájárulást kell fizetni a temetés után, melyet cégünk rendez az egyház felé.

 • Névtábla

  A szóráskor egy az elhunyt nevét, születési és elhalálozási dátumát tartalmazó gravírozott, fém névtáblát rögzítünk a szórókút melletti gránit táblára. A névtábla cégünknél rendelhető meg, helye örök érvényű, nem kell újraváltani. Mérete 12cm x 4cm.

 • Koszorúk, virágok

  Míg hagyományos temetés esetén a sírhantot nagyobb álló és fekvő koszorúkkal borítják, fenyő alapú sírcsokrokkal fedik le, szórásos temetés esetén erre nincs szükség és elegendő hely sem áll rendelkezésre nagyobb koszorúk elhelyezésére. Érdemes inkább kisebb csokrokat, virágcsokrokat, vagy csak szálas virágokat rendelni, továbbá a szórókút káváját, illetve a szóróurnát lehet virággal díszíteni. A nagyobb koszorúk mellőzésére a gyászjelentésekben is érdemes felhívni a figyelmet.

  Cégünknél megrendelhetőek a temetési virágok, díszek, katalógusunk megtalálható a www.inri.hu és a www.gardonyiviragbolt.hu címen.